Beste sosiale entreprenører i Innlandet

De to ungdomsbedriftene "Mine Minner UB" og "Prosjekt Hverdagsgleder UB" ble kåret til de to beste sosiale entreprenørene i fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter i går.

Fylkesmesterskap i digital form

Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter ble arrangert i digital form for andre året på rad i går 18. mars. Det var totalt 74 ungdomsbedrifter som deltok i årets mesterskap. I kategorien "beste sosiale entreprenør" ble samtaler/intervjuer med jury gjort på Zoom. Hver bedrift hadde 9-10 minutter sammen med juryen

Mine Minner UB, beste sosiale entreprenør.

Deres forretningside´ dreier seg om en bok med lydfunksjon. "Du kan se for deg en barnebok med lyd men med bilder av de eldre sin nærmeste familie" som de skriver.

Mine Minner UB - Klikk for stort bildeMine Minner UB

Les mer om deres forretningside´ her:

Vi vil ha en slik type bok med bilder av de eldre sin nærmeste famille. I tillegg vil vi at de skal kunne trykke på en knapp på siden av boken slik at de kan få lest opp teksten som står under bilde av den som er avbildet.

Vi tror dette vil hjelpe dem med å huske sine nærmeste litt lenger. Det er ikke kun eldre som får demens. Dette er en skummel tanke for de som står dem nær. Boken vil være en betryggelse for de nærmeste.

De nærmeste blir dermed også målgruppen vår. Det finnes ingen forskning på om denne boken vil hjelpe de med demens å huske sine nærmeste ved å få denne boken, men vi har troen på at det er et tiltak som kan hjelpe i hverdagen, når de med demens spør hvem sin familie er.

Dette er en nyskapende ide ved at det ikke finnes slike bøker man kan designe selv fra før og det finnes heller ikke medisiner som kurerer demens. Dermed håper vi at denne boken vil gjøre hverdagen deres litt enklere, selv om vi ikke kan kurere diagnosen.

Prosjekt hverdagsgleder UB, nest beste sosiale entreprenør

I likhet med Mine Minner UB markerte de seg også i det digitale fylkesmesterskapet.Prosjekt Hverdagsgleder UB - Klikk for stort bildeProsjekt Hverdagsgleder UB

Prosjekt hverdagsglede jobber for å øke levestandarden til eldre, samtidig som vi gir ungdom en mulighet til arbeid. Vennskap på tross av alder!

Les mer på bedriftens facebookside

 

Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter

Begge bedriftene er med dette resultatet klare for å delta i norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter. I liket med fylkesmesterskapet blir også dette arrangert i digital form. Norgesmesterskapet arrangeres torsdag 29.april. Les mer om mesterskapet på "ungt entreprenørskap" sin hjemmeside

Til toppen