Demokrati og medborgerskap

Onsdag fikk Skarnes videregående besøk av stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen. Hun møtte først to elever fra byggavdelingen ved Skarnes videregående skole. Senere snakket hun med tillitsvalgtrepresentanter til elevrådet.

Stortinget - Klikk for stort bilde

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen satte seg ned sammen med Ole Jakop og Joakim etter at hun kom til Skarnes videregående. Ole Jakop og Joakim er elever i henholdsvis "Klima, energi & miljø" og Byggteknikk.

Diskusjon om demokratiet - Klikk for stort bildeDiskusjon om demokratiet Skarnes vgs Stortingspresident Tone W. Trøen ville gjerne diskutere mer med elevene fra byggavdelingen og også fortelle om sin egen arbeidsplass - Stortinget. Derfor ble hun med dem bort i klasserommet der de skulle ha samfunnsfag.

Etter å ha vært med 2KEA  og 2BTA i en samfunnsfagtime med demokrati og medborgerskap på dagsordenen ville presidenten møte de tillitsvalgte i elevrådet.

Stortinget - Klikk for stort bilde

Stortingspresidenten snakket om sitt arbeide på stortinget og hvordan stortinget fungerte.

Norge har som kjent verdens nest eldste grunnlov etter USA. For første gang er de tre statsmaktene i Norge, Regjeringen, Stortinget og Domstolene representert av kvinner, nevnte hun også.

Hun åpnet for spørsmål fra elevrådsrepresentantene og fikk noen gode spørsmål som hun kunne svare på. En ting hun poengterte var at man må skille mellom person og sak når det gjelder politikk.

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen vil ha flere unge til å delta i demokratiet. Hun delte derfor ut en brosjyre om "hvordan delta i samfunnsdebatten" - #Siifra

Rektor og President - Klikk for stort bildeRektor og President

Som takk for besøket her på skolen overrakte rektor Hanne Foss en kopp laget av Gunvor Skog med teksten "Heilt odøling". Strektegningen på koppen er forøvrig laget av Kåre Tveter. Tone Wilhelmsen Trøen er selv fra Nes og satte pris på gaven.